facebook

“Штам “Дельта” знайшов “союзників”, досить лиш раз кашлянути для трагедії”: лікарка про рекорди летальності

Штам “Дельта” вкладає на лікарняні ліжка все більше українців зі страшними симптомами. Медики повідомляють про величезну кількість дітей у лікарнях, у котрих діагностовано двобічне запалення легень. Лікарі аналізують ситуацію та роблять вкрай тривожні висновки.Ї

Як інформує “Molbuk”, саме про таку ситуація, що склалася у Чернівцях, на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС розповіла заступниця голови Чернівецької ОДА Наталя Гусак.

“Я тиждень прошу відкрити госпітальну базу для дітей у міську дитячу лікарню. Позавчора наших управлінців відправила у міську дитячу лікарню. Те, що ми побачили там, у мене вже добу не виходить з голови. У нас забиті терапевтичні ліжка педіатричні, діточками, які задихаються з пневмоніями. Їм ніхто навіть ПЛР-тесту до цього часу не зробив. Я прошу комісію ТЕБ та НС жорстко відреагувати. У понеділок зробити тестування усьому колективу міської дитячої лікарні і всіх пацієнтів, які там знаходяться”, – сказала Наталя Гусак.

За словами Наталі Гусак, обласна дитяча лікарня теж забита дітьми.

“Якщо хтось не бачить, що діти не хворіють, тому що канікулярний період і хтось особливо не запитує, чи діти мають ознаки ГРВІ, то це не показник. Тому робити виключення на тому, що зараз рівень захворюваності дітей низький і давайте відкриємо школи, мені здається це невірна позиція”, – зазначила Наталя Гусак.

У Чернівецькій ОДА вважають, що через безвідповідальність у деяких громадах, наразі на Буковині дуже високий відсоток смертності.

“У нас був високий рівень смертності. Ми рекомендували піти на канікули школам на тиждень раніше. І це могло би врятувати хоча би 2-3 буковинців, яким би діти не принесли хворобу. Діти – це не про захворюваність, діти – це про епідеміологію. Дитина ніби покашляла, це для багатьох дітей нормально восени. Але поруч є дідуся та бабуся, батьки, які не вакцинувалися – і все пішло по-іншому. Тому не можна оцінювати сухі цифри захворюваності дітей. І мені дуже шкода, що тоді не дослухалися. Ми ще не мали 20 смертей на добу три тижні тому. Перенесли відповідальність на кожен колектив – і маємо рекорди смертності”, – розповіла Наталя Гусак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело.

Close