facebook

Дітей б’ють битами: на Харківщині дівчинка з дитбудинку потрапила до лікарні з переломом

На Харківщині поліція розслідує випадок жорстокого поводження з дітьми у дитячому будинку сімейного типу у селищі Слатине. 7-річна дівчинка потрапила до лікарні зі зламаною ключицею. Прийомні батьки стверджують, що вона впала зі сходів.

Про це повідомляють у пресслужба Національної поліції Харківської області.

Правоохоронці провадять слідчі дії. За попередньою інформацією, інцидент стався в сім’ї, в якій виховують вісім прийомних дітей віком від 1 року. Як розповіли 49-річний чоловік та його дружина, постраждала 7-річна дівчинка впала зі сходів. На час перевірки дітей розмістили до лікарні.

Як розповіли волонтери, подружжя живе на гроші, які держава виділяє на прийомних дітей. За найменші провини дітей б’ють битою. Так, їм не можна навіть без попиту відкривати холодильник. Також наголошують, що працівники соцслужби Дергачівського району в курсі таких покарань. Однак у відомстві сім’ю вважають зразковою.

За інформацією Telegram-каналу “Харків 1654”, два дні тому дівчинка порвала книгу. Наслідки провини показали на фото. Через непослух батько зламав дитині ключицю “обіймами”.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1. ст. 121 (навмисне заподіяння тяжкого тілесного ушкодження). Якщо провину прийомних батьків доведуть, вони проведуть у в’язниці до 8 років.

Джерело.

Close