facebook

Нічні морози та туман: синоптики попередили про небезпечну погоду. Мапа

У суботу, 13 листопада, в Україні очікується небезпечна погода. Її спричинять тумани, які охоплять майже всю країну, крім крайнього сходу.

Про це повідомили синоптики Українського гідрометцентру. Зазначається, що їх спричинить антициклон із високим тиском усередині. Видимість погіршуватиметься вже звечора п’ятниці, 12 листопада. Тумани протримаються всю ніч та ранок, а в окремих районах Київської, Чернігівської, Черкаської та Полтавської областей залишаться і на день.

Тумани триматимуться на території України всі вихідні

У ніч на неділю, 14 листопада, це погодне явище зміститься на схід і покриє Лівобережжя. На решті території країни тумани будуть локальними.

Синоптики попередили про погану видимість – до 500 метрів, а в Карпатах – до 100 м, тому водіям варто бути обережними на дорогах або взагалі не сідати за кермо.

Також в Укргідрометцентрі зазначили, що осінні тумани – холодні, вони щільно покривають земну поверхню і не дають сонцю її прогрівати, тому поки не розвіються, температура повітря навряд чи прогріється.

Водночас, згідно з прогнозом, вітер буде слабким та часто змінюватиме напрямок, тому тумани довго не розсіюватимуться. Найбільш густі вони очікуються в Карпатському регіоні.

Температура повітря вночі становитиме від 4 градусів тепла до 2° морозу, в долинах Карпат навіть до 9 градусів морозу, тоді як на високогір’ї тепліше – від 0 до +5; вдень +5…+10, на півдні країни, Прикарпатті та Закарпатті до +13 градусів.

На Київщині 13 листопада опадів не очікується, температура повітря становитиме вночі від +3 до -1 градуса, вдень 5-7 градусів тепла. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Вночі та вранці очікується туман.

Погода в Україні на 13 листопада

Найближчими вихідними на всій території України очікуються тумани

В Україні складеться небезпечна погодна ситуація через тумани

Джерело.

Close