facebook

Сильні молитви на День пам’яті Собору Архістратига Михайла

У неділю, 21 листопада, православ’я відзначає свято Архангела Михаїла, в яке всі християни повинні прочитати молитву.

“Апостроф” зібрав найкращі молитви.

Сильна молитва Архангела Михаїла про захист

“Святий Архангел Божий Михаїле! Ти наш захисник і охоронець від лукавого. Покрий нас твоїм Щитом Істини і захисти в битві, яку Сатана веде проти Істини. Допомагай нам бачити праведний шлях Святий Любові. Пояснюй кожен наш вибір між добром і злом, завжди підставляючи нас під свій Щит Істини. Амінь.”

Молитви Архангела Михаїла про зцілення

“О, Великий Архистратиже Божий, Михаїле, переможець демонів. Переможи та зламай всіх моїх демонів, видимих і невидимих. Умоли Господа Вседержателя, нехай спасе і збереже мене Господь від всix скорбот і хвороб, від смeртоносної вирaзки і від марної смeрті, o, Великий Архангел Михаїле, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.”

Молитва до Архангела Михаїла про допомогу

“О, святий Михаїле Архангеле, помилуй нас, грішних, що потебують твого заступництва, збережи нас, рабів Божих (імена), від всіх видимих і невидимих ворогів, паче же підкріпи від жaху смeртного і від збентеження диявoльського і сподоби нас неганебно постати Творцеві нашому в годину страшного і праведного Суду Його. O Всесвятий, великий Михаїле Архистратиже! Не погорди нас, грішних, що моляться тобі про допомогу і заступництво твоє в віці цім і в майбутньому, але сподоби нас там разом з тобою славити Отця і Сина і Святого Духа на віки віків”

Молитва до Архістратига Божого Михайла

Святий i великий Архангеле Божий Михаїле, незбагненної i надвічної Тройцi перший серед Ангелiв предстоятелю i роду людського заступнику й охоронителю, що сокрушив з воїнствами своїми главу прегордого Денницi на небесах i завжди перемагаєш злобу й підступи його на землi! До тебе вдаємося з вiрою i тобi молимося з любов’ю: будь нездоланним щитом i мiцним заборолом святiй Церквi i православнiй Батькiвщинi нашiй, охороняючи їх вогневидним мечем твоїм вiд усiх ворогiв видимих i невидимих. Не позбав, о Архангеле Божий, допомоги й заступництва твого нас, що прославляємо нинi святе iм’я твоє; бо хоч i многогрiшнi ми, та не хочемо в беззаконнях наших загинути, але щоб навернутися нам до Господа i Вiн оживив нас для добрих дiл. Просвiти ж розум наш лиця Божого свiтлом, що завжди сяє на чолi твоєму, щоб ми змогли пiзнати, що є воля Божа про нас: добра i досконала, i зрозумiти все, що належить нам чинити, а чого уникати й позбуватися. Змiцни благодаттю Господньою слабку волю й немiчне служiння наше, нехай, ствердившись у законi Господнiм, припинимо потурати бажанням плотi, захоплюючись, мов нерозумнi дiти, скороминущими красотами свiту цього, заради тлiнного й земного безумства забуваючи вiчне i небесне.

Понад усе ж виблагай нам згори дух iстинного покаяння, нелицемiрну печаль заради Господа i скорботу за грiхи нашi, щоб останок днiв тимчасового життя нашого прожити, не догоджаючи почуттям i пристрастям нашим, але у спокутi злих дiл, що вчинили ми, зi сльозами вiри й скорботи сердечної, у подвигах чистоти i святих дiлах милосердя. Коли ж наблизиться час вiдходу нашого й визволення вiд пут тлiнного цього тiла, не залиши нас, Архангеле Божий, беззахисними проти духiв злоби пiднебесної, що звикли перегороджувати душi людськiй сходження на небо; нехай охороненi тобою, безперешкодно досягнемо преславних осель райських, де немає нi смутку, нi зiтхання, але життя нескiнченне, i, сподобившись побачити пресвiтле лице Всемилостивого Господа i Владики нашого, припадаючи зi сльозами до нiг Його, у радостi й замилуваннi вигукнемо: слава Тобi, найдорожчий Викупителю наш, що з великої любовi Твоєї до нас, недостойних, благоволив послати Ангелiв Твоїх на служiння спасiнню нашому! Амiнь

Джерело.

Close