facebook

“Штам “Дельта” спричиняє гидкий синдром у здорових, організм “гине” через місяці по одужанню”: лікар про загрозу вірусу

Штам “Дельта” шириться Україною, викликаючи жахливі наслідки у інфікованих і навіть тих, хто вже одужав. Медики повідомляють про вражаюче страшний синдром, котрий проявляється через місяці після одужання. Жертвами стають найздоровіші. Лікарі вже інформують населення про нову загрозу.

Поки в Україні точиться дискусія про щеплення проти COVID, провідні країни світу беруться до вакцинації дітей віком від 5 до 11 років.

Як інформує “Obozrevatel”, експерт у галузі пацієнт-менеджменту Першого медичного центру Тель-Авіва повідомив про страшні наслідки для дітей після нездужання хворобою, викликаною вірусом.

“Виходячи з ізраїльських даних, останні півроку понад 50% інфікованих складають діти. При цьому потрібно пам’ятати, що вони можуть заражати один одного, батьків, бабусь і дідусів. В Ізраїлі з початку епідемії захворіло вже понад 500 тисяч дітей. 400 із них було госпіталізовано, 206 із них було госпіталізовано до стаціонарів у критичному стані. 11 дітей померли.

З часом у хворих на коронавірус дітей стали спостерігати синдром мультисистемного запалення (PIMS), що характеризується ураженням одночасно кілька систем організму, високою температурою, зниженим тиском, кисневою недостатністю, іноді – відмовою органів.

Погано, що синдром мультисистемного запалення може розвинутись через тижні та місяці після перенесеного ковіда. У тому числі і після безсимптомно перенесеної інфекції. Стан цей спостерігається тільки у дітей та підлітків і найгірше, що наслідки цього синдрому в довгостроковій перспективі поки що не відомі.

Прояви синдрому мультисистемного запалення (PIMS) схожі із симптомами хвороби Кавасакі та інфекційно-токсичного шоку. Як правило, захворювання вражає лише дітей, а тривале підвищення температури тіла є першою її ознакою. На щастя, ми вміємо лікувати такі захворювання, особливо при ранній діагностиці. Куди більший занепокоєння викликають синдром хронічної ковід-інфекції (chronic COVID syndrome) та інші постковидні ускладнення, які можуть виявлятися порушенням діяльності різних органів та систем когнітивними порушеннями.

За американською статистикою, близько 10-15% перехворіли на коронавірус дітей, незалежно від того легко або важко протікала хвороба, залишаються з якими-небудь наслідками навіть після одужання”,- повідомив експерт.

Джерело.

Close