facebook

“Штам “Дельта” блідне на тлі нового “мутанта”, варіант коронавірусу виник у хворого на СНІД”: лікарі про лють вірусу

Штам “Дельта” заполонив Україну. Медики знемагають від боротьби проти вірусу з його масштабними ускладненнями і важкими симптомами. Проте вчені заявляють про відкриття нової мутації вірусу, котра за ступенем загрози перевершує навіть смертоносний штам “Дельта”.

Вчені з Великобританії виявили новий штам коронавірусу. Потенційно він може бути небезпечнішим за всі інші варіанти, зокрема й штаму “Дельта”.

Як інформує “Obozrevatel”, називається штам B.1.1.529, він містить 32 мутації, багато з яких вказують на ймовірну стійкість до вакцин.

За словами генетика Університетського коледжу Лондона Франсуа Баллу, штам виник унаслідок затяжної інфекції у пацієнта з ослабленим імунітетом, найімовірніше, з ВІЛ чи СНІДом.

Дослідникам відомо про 10 випадків захворювання: у Ботсвані, ПАР та Гонконзі.

Хоча вчені і називають новий варіант “жахливим”, все ж таки вони вважають, що широке поширення він навряд чи отримає. Величезна кількість мутацій може зробити його нестабільним.

Фахівці мають намір відслідковувати цей штам.

Штам “Дельта” став домінантним штамом коронавірусу – він становить 99% від усіх випадків захворюваності у світі за останні два місяці.

Джерело.

Close