facebook

Заробітчани в Польщі мають право на “дитячу” соцдопомогу: названі суми та умова

В останні кілька років сусідня Польща стала найпопулярнішою країною для трудової міграції серед українців. Порівняно з 2014 роком, кількість громадян України, які їдуть до Польщі за роботою, зросла в кілька разів.

Про українців у Польщі, їх легалізацію, а також про те, скільки платять нашим співвітчизникам за утримання дітей, повідомляє Gazeta.UA.

Як зазначає уповноважена президента польського міста Валбжих у справах іноземців, уродженка Запорізької області Ірина Реріх, українці можуть отримати т.зв. “карту побиту”. За її наявності та на період її дії не потрібно носити документи від роботодавця до адміністрації, щоб підтвердити легальність свого перебування у Польщі.

“Якщо у родини є неповнолітні діти, то карта дає право отримувати на кожного щомісяця по 500 злотих. До їхнього 18-річчя. Перед початком кожного навчального року – на школярів у родині видається по 300 злотих – на книги, зошити, канцтовари”, – зазначає Реріх.

Ще один бонус – можливість отримувати періодично ваучери на 500 злотих на кожну дитину. Ці гроші можна витратити на зоопарк, готель, парк розваг, поїздку на море.

“Головна перевага – з польською картою побиту українець у будь-який момент може поїхати в Україну і потім легально повернутися до Польщі. Вже не потребує віз, запрошень чи інших документів. Також може вільно їздити як турист по країнах Шенгенської Зони, вважай по цілій Європі”, – підкреслила Реріх.

Джерело.

Close