facebook

“Мільйони для шоколадної леді?”: Фінансування фонду Марини Порошенко збільшено вдвічі. Українці обурені

Фінансування Українського культурного фонду збільшиться. Про це розповів міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський.

Наглядову раду організації очолює дружина колишнього президента країни Петра Порошенка Марина Порошенко.

Бородянський зазначив, що гроші призначені для фінансування проектів, не пов’язаних з кіно.

«Уже на 2020 рік ми вдвічі збільшили фінансування фонду — на проекти, які не стосуються кіно. Раніше ця цифра була 250 мільйонів гривень, на 2020 й це буде 500 мільйонів», — заявив міністр в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня». Крім того, він позитивно оцінив роботу дружини Порошенка на її посаді.

Українці у Мережі обурені.
“Який жах, кіно треба підтримувати, але що там робить Марина?”, Мільйони для Марини?”, “Ще більше грошей для шоколадної леді?”

Нагадаємо, ТОВ “Центрально-Європейська кондитерська компанія” (ЦЕКК), бенефіціаром якої недавно офіційно став син екс-президента Петра Порошенка Олексій, в листопаді стала акціонером і АТ “Міжнародний інвестиційний банк”.

Про це повідомляють ЗМІ.

При цьому частка акцій, власником яких стала ЦЕКК, а також у кого вони були придбані, не уточнюється.

Як повідомлялося, на початку листопада стало відомо, що колишній президент України і нардеп Петро Порошенко перереєстрував частину свого кондитерського бізнесу Roshen на старшого сина Олексія.

Зокрема, контроль над ЦЕКК перейшов до Порошенка-молодшого в результаті отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe B. V., яка володіє 85% ЦЕКК. Раніше Roshen Europe B. V. також належала Порошенко-старшому, згідно з його останньою декларації.

При цьому станом на 20 травня 2019 Петро Порошенко в декларації про майно і доходи вказав себе бенефіціарним власником ЦЕКК.

Джерело.

Close