facebook

“Спосіб заробити”: українці продають “1000 грн від Зеленського” за готівку (ФОТО)

Креативності українців іноді дивуєшся. Так, люди, які отримали “тисячу Зеленського за вакцинацію”, почали продавати її за готівку. При цьому саму “тисячу” оцінюють дешевше – у кілька сотень.

До прикладу, на платформі OLX Ілля із Чернівців продає свою “тисячу” за 600 гривень. “Розглядається будь-який товар із переліку категорій, на які можна витратити цю 1000 зі знижкою 40%. Наприклад, ви хочете купити абонемент у спортзал за 1000 грн. Я вам пропоную, щоб я купив його – але за 600 грн”, – описує спосіб продажу чоловік.

На такі оголошення уже відреагували у кіберполіції. Там зазначають, що відслідковуватимуть підозрілі ситуації, пов’язані з виплатою коштів за вакцинацію. Це робитиметься з метою запобігання шахрайству.
Про це у своєму Telegram повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. При цьому він нагадав: перевести виплату у готівку неможливо. А отримати її можна виключно у застосунку Дія.
“Зняти виплату готівкою буде неможливо. Програма “єПідтримка” реалізується лише у застосунку Дія. Тому не ведіться на шахраїв. Кіберполіція уважно відслідковуватиме всі підозрілі ситуації та виплати”, – наголосив міністр.

 

Джерело.

Close