facebook

“Найбільший виклик для людства постав, «Омікрон» і «Дельта» ховаються перед мутантом”: лікар про штам “Дельтакрон”

Штам “Омікрон” витісняє штам “Дельта” в усьому світі та в Україні. Тим часом медики заявили про появу нового штаму “Дельтакрон”, який може за жахливістю і заразністю перевершити усі відомі варіанти вірусу, з якими лише стикалися лікарі на наші планеті.

Загроза здатна спричинити страшний сплеск пандемії, що призведе до колапсу медичної системи через масову госпіталізацію інфікованих з вражаючими ускладненнями.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив лікар Тарас Жиравецький.

“Зважаючи на те, що Омікрон практично вже захопив світ, ми розуміємо, що дуже скоро він буде і в нас. Але новий вид вірусу Дельтакрон може бути найбільшим викликом для всього світу. Ми розуміємо, що при ймовірних 200 000 нових випадків в Україні за добу 5% буде потрапляти в стаціонар, не зважаючи на статус вакцинації, а це 10000 пацієнтів за добу.

За 10 днів це може бути і 100 000. Це песимістичний сценарій, але він можливий у будь якій-країні при домінуванні Дельтакрону. Можливо, до цього часу з‘являться ефективні ліки, які вплинуть на кількість госпіталізацій.

Оптимістичний сценарій – це те що Омікрон буде домінувати і Дельтакрон не пошириться далі. Те, що за місяць нас чекає нова хвиля, сподіваюсь, остання – це зрозуміло, але сподіваємось, що це буде Омікрон, а не Дельтакрон”.

Джерело.

Close