facebook

5 щеплень за день: українець заради популярності 27 разів вакцинувався від коронавірусу

17 січня, під час апаратної наради в мерії повідомила начальниця управління охорони здоров’я Олена Чумаченко.

Обговорюючи вакцинацію від коронавірусу, мер Сум Олександр Лисенко відзначив, що один із містян вакцинувався вже 18 разів. Олена Чумаченко виправила його – уже 27 разів!

– Це не дуже правильно, – вважає мер Сум. – Не говоритимемо, що так треба робити, але це показує, що це точно безпечно.

Українець, який вже вакцинувався 27 разів у коментарі “Сьогодні” розповів, що зробив це заради популярності. Він зазначає, що для того, щоб отримати вакцинації, він подорожує Україною. Одного дня йому вдалось отримати аж 5 доз вакцини.

“Хотів бути популярним. Також подумав, що у Харкові мені дадуть путівку до санаторію, хоча б на місяць, бо там краще харчування. А у Сумах мені відмовили у цьому”, – розповів Олексій.

Колишня сімейна лікарка чоловіка Надія Гордієнко розповіла, що через настирливість пацієнта, вона була була змушена розірвати угоду з Олексієм. Медикиня каже, що чоловік цілодобово їй телефонував та просто так приходив на прийом.

Лікарка Оксана Іващенко, яка вперше вакцинувала чоловіка, розповіла, що після щеплення Олексій усім розповідав, що медики “за вакцинацію дають йому талони на їжу”. Тоді їй телефонували знайомі та докоряли, проте це не правда. Більше двох доз Олексій у Сумах не отримав, тоді він поїхав до Харкова. Там він стверджує, що його вакцинували після того, як він робив медикиням компліменти.

Проте лікарі зазначають, що швидше за все чоловік отримував щеплення в центрах вакцинацій, де не завжди встигають перевірити дані про людей, які до них приходять. У системі Helsi, куди вносять дані про вакцинацію, жодних запобіжників на такий випадок немає, проте там зазначають, що в таких людей можуть виникнути проблеми із отриманням COVID-сертифікату. “Це швидше за все викличе помилку при формуванні сертифікату про вакцинацію” – сказав директор сервісу Helsi Євген Донець.

Олексій же стверджує, що планує вакцинуватись 30 разів.

 

Джерело.

Close