facebook

13 градусів морозу та ожеледиця: прогноз погоди на 6 грудня 2019 року

У п’ятницю, 6 грудня, в Україні буде мінлива хмарність. Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Без опадів. Вночі та вранці подекуди туман. На дорогах країни, крім півдня, місцями ожеледиця. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 1-6° морозу, на Закарпатті та в Карпатах 8-13° морозу, вдень 2-7° тепла; на крайньому півдні вночі близько 0°, вдень 8-10° тепла.

У Київській області буде мінлива хмарність. Без опадів. На дорогах країни ожеледиця. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 1-6° морозу, вдень 2-7° тепла. У столиці без опадів. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 1-3° морозу, вдень 2-4° тепла.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, якими міжсезонними аномаліями зустріла зима українців.

У західному регіоні, у Вінницькій і Житомирській областях, а також у Карпатах прогнозують сніг. Натомість у Херсоні розцвіли кульбаби.

Зима вже на календарі, і в повітрі у багатьох регіонах країни. Синоптики прогнозують налипання снігу та ожеледицю. Водіям радять бути особливо обережними.

Після нічного морозу, подекуди до -8, удень потеплішає до +2. Саме тому дороги стануть слизькими. Така погода омине лише південь. Удень там буде до +8

Розігріті теплим листопадом у Херсоні розквітли кульбабки. Їм не вадять навіть нічні заморозки. Принаймні перший тиждень грудня для квітів ще буде сприятливим, кажуть тамтешні синоптики. Кульбаби на початку зими у Херсоні квітнуть вже третій рік поспіль. Крім того, у жовтні там відцвіли каштани, бузок і акація.

“Високі температури і перепад низьких температур рослини сприймають як стрес. Стрес викликає реакцію поведінкову – це цвітіння. Фактично рослина зрозуміла, що відбулася зима, відбулося пониження температури і настала весна”, – пояснив кандидат сільськогосподарських наук Іван Мринський.

Джерело.

Close