facebook

У платіжках за комуналку з’явиться додаткова цифра: за що доведеться платити.

З січня 2020 року «Київводоканал» запроваджує щоквартальні внески для мешканців багатоквартирних будинків за повірку і ремонт лічильників холодної води.

Про це у четвер, 5 грудня повідомив директор розрахункового департаменту «Київводоканалу» Валерій Люлін.

Відповідний рядок з’явиться у квитанціях, які кияни отримають у січні 2020 року. Це нарахування за 4-й квартал 2019 року — жовтень, листопад і грудень. У середньому плата складе 10-20 гривень за квартал і залежатиме від кількості квартир і самих приладів.

“Отримані кошти є цільовими і будуть витрачатися виключно на обслуговування, ремонт і повірку лічильників холодної води”, – повідомив Люлін.

«У процес обслуговування водолічильників входить: щомісячний огляд, аварійний ремонт, усунення аварійних ситуацій; заміна непрацюючих засувок, фільтрів; ремонт та повірка лічильника раз в чотири роки. Перші платіжки з графою на обслуговування кияни отримають у січні 2020 року», — додав представник «Київводоканалу».

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявляв про те, що хоче знизити витрати на оплату комуналки, залишивши самі тарифи на рівні ринкових.

Джерело.

Close