facebook

Олена Зеленська поділилася зі своїми планами у статусі першої леді України

У п’ятницю, 13 вересня, дружина президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська вперше публічно виступила на 16-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES).

Перша леді розповіла про пріоритети своєї діяльності в новому статусі, передає пресслужба Глави Держави.

На панельній дискусії Зеленська зустрілася з молодими лідерами, які були запрошені на форум. Вони й поцікавились її планами в статусі дружини президента.

Олена Зеленська розповіла, що сьогодні розробляється стратегія дій та ініціатив. За її словами, вже виокремлено низку напрямів роботи, зокрема, це – здоров’я майбутніх поколінь, що включає пренатальну сферу, шкільне харчування, фізичне виховання та активність дітей.

Крім того, дружину президента цікавить підтримка спорту (олімпійського та паралімпійського), а також проєкти культурної дипломатії.

«Настав час діяти. Вже декілька місяців я виконую низку представницьких функцій, а зараз маю на меті обрати для себе гуманітарні місії, які мені близькі», – заявила Зеленська.

Вона зазначила, що збирається спиратися на експертів, профільні міністерства та організації.

Присутні також запитали в першої леді, чи радиться президент із нею щодо робочих питань і рішень, а також чи погоджується перша леді з твердженням, що за кожним сильним чоловіком стоїть не менш сильна жінка.

На це Зеленська відповіла, що у всьому намагається підтримувати й допомагати чоловікові як своєму коханому та найкращому другу.

Джерело.

Close