facebook

Цензура в Росії: газета, яку редагує лауреат Нобелівської премії, змушена видаляти новини про війну в Україні

Російські журналісти бояться виконувати свою роботу через загрозу кримінального переслідування.

У п’ятницю, 4 березня, російське видання “Новая газета” повідомило, що видаляє статті про війну в Україні, оскільки існує загроза ув’язнення для журналістів через публікацію новин, які відрізняються від офіційних пресрелізів Кремля.

Про це йдеться в повідомленні у Twitter-акаунті видання.

“Військова цензура в Росії перейшла до погроз кримінального переслідування як журналістів, так і громадян, які поширюють інформацію про бойові дії, які відрізняються відмінну від прес-релізів Міноборони. Тому ми видаляємо матеріали на цю тему”, – повідомляє редакція ЗМІ, яке позиціонує себе як незалежне.

https://twitter.com/novaya_gazeta/status/1499766810094321664

 

Згодом шеф-редактор новин цього російського видання заявив про повну відмову від новинного формату.

“У ніч із 4 на 5 березня “Новая газета” на якийсь час відмовляється від формату новин повідомлень під загрозою кримінального переслідування журналістів”, – йдеться в опублікованому твіті.

Редактором видання “Новая газета” працює Дмитро Муратов, який у 2021 році був удостоєний Нобелівської премії миру.

Нагадаємо, що у Росії ухвалили нові репресивні закони, відповідно до яких можна отримати до 15 років позбавлення волі за “фейки про російську армію” за поширення інформації, яка “дискредитує російських військових”, зокрема війну в Україні дозволено називати лише “військовою операцією”, а не нападом чи вторгненням.

 

Джерело.

Close