facebook

Стало відомо коли завершиться навчальний рік у школах

1 квітня 2022 року, Міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом було підписано наказ про затвердження Методичних рекомендацій щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року, розроблені командою МОН разом із керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних військових адміністрацій.

У межах автономії рекомендовано закладам загальної середньої освіти:

самостійно визначити день завершення освітнього процесу у 2021/2022 навчальному році;
забезпечити виконання освітніх та навчальних програм, навчального плану через ущільнення навчального матеріалу,
організацію самостійної навчальної діяльності учнів, додаткові консультацій із використанням технологій дистанційного навчання.

У Міносвіти також наголошують, що в умовах воєнного стану особливо важливо забезпечити права учнів та дати їм можливість продовжувати здобувати освіту, зокрема:

у встановленому порядку перевести їх на наступний рік навчання;
видати свідоцтва досягнень або табелі навчальних досягнень;
видати документи про здобуття освіти.
Зазначається, що свідоцтво може видати школа за місцем постійного чи тимчасового проживання, зокрема й приватні заклади освіти, у випадку, якщо дитину зараховано до нової школи.

Усі діти, які навчаються зараз не у своїх школах, а також ті, що перебувають за кордоном та продовжують навчатися у дистанційному форматі, отримають документ про завершення навчального року. Незалежно від форми навчання (онлайн, офлайн, змішане), результати будуть зараховані.

Миру нам усім!

Джерело.

Close