facebook

Ситуація на Чернігівщині: всі новини у режимі онлайн

Російські окупанти продовжують бомбити мирні міста України. Розповідаємо детально про ситуацію на Чернігівщині.

Вже понад місяць Україна виборює перемогу у війні, яку розв’язала на нашій території Російська Федерація. 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про “спеціальну військову операцію”, яка насправді стала війною.

Російські окупанти продовжують обстрілювати великі й маленькі міста. Та наші воїни Збройних сил України та добровольці тероборони відбивають атаки противника, завдаючи йому великих втрат.

Чернігів, що розташований за 140 кілометрів від Києва, теж зазнає ворожих ударів. Днями ворожі війська обстріляли Чернігівський фтизіопульмонологічний центр. Заклад було зруйновано.

Мер Києва Віталій Кличко оголосив, що зі столиці направили гуманітарні вантажі до Чернігова. Місто продовжує тримати оборону.

ТСН.ua розповідає про ситуацію в країні в режимі онлайн.

Трансляція оновлюється
22:20, 7 квітня
Share
Facebook
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Twitter
Київську, Чернігівську та Сумську області звільнили від окупантів – Шмигаль
Українські захисники вибили російських окупантів з із Київської, Чернігівської та Сумської областей.Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму відеозверненні.

“Великий народе України. Ми з впевненістю можемо сказати, що черговий етап нашої визвольної війни завершився перемогою України. Плани ворога зламано. Російські терористичні війська вибито із Київської, Чернігівської та Сумської областей”, – повідомив Шмигаль.

22:18, 7 квітня
Share
Facebook
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Twitter
Дмитро Комаров показав страшне відео повністю знищеного окупантами села на Чернігівщині
Ведучий та журналіст Дмитро Комаров продовжує показувати, що після себе залишили російські окупанти на українській землі.

Комаров поділився моторошним відео повністю знищеного російськими загарбниками села на Чернігівщині. Практично все потрощене, не залишилося майже жодного вцілілого будинку.

10:22, 7 квітня
Share
Facebook
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Twitter
Чернігів і Суми врятували Київ та всю Україну від російських окупантів – Арестович
Радник голови ОП Олексій Арестович, 6 квітня, відвідав місто Чернігів з метою підтримати місцевих мешканців та подякувати захисникам.

“Якби росіяни обійшли Чернігів, вони б перерізали дороги, які зі Львова ведуть до Донецька, і все – кінець. Чернігів і Суми фактично врятували Україну від розрізання на частини. І Київ врятували. Тому приїхали подякувати за все”, – сказав Арестович.

10:20, 7 квітня
Share
Facebook
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Twitter
Людей доводилось прикривати військовими бронежилетами: волонтери розповіли, як проводили евакуацію з Чернігова
Понад місяць Чернігів жив в облозі. Увесь цей час російські військові обстрілювали місто з «Градів» та артилерії, скидали на житлові квартали ракети та бомби. Погодити гуманітарні коридори на Чернігівщині не вдавалося. І з-під обстрілів, ризикуючи власними життями, поранених людей звідти евакуювали київські волонтери.

10:18, 7 квітня
Share
Facebook
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Twitter
Селяни на Чернігівщині під окупацією були змушені пити технічну воду і пекти коржі з корму для тварин
Населені пункти на східному напрямку від Києва оговтуються від російської окупації. Загарбники полишали за собою десятки спалених будинків, груди понівеченої техніки і спогади місцевих про найстрашніший місяць у житті.

10:14, 7 квітня
Share
Facebook
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Twitter
Забрали всю їжу та ставили техніку біля будинків: на Чернігівщині розказали про звірства “кадирівців”
Новий Биків стало одним із тих сіл в Україні, через яке російські окупанти наступали на Україну. До села зайшли так звані “кадирівці”. Вони розмістили свою техніку біля житлових будинків та забрали у людей усю їжу. Бойову техніку окупанти ставили впритул до будинків, а потім казали місцевим, що це “бандерівці” мирних жителів обстрілюють. Зі слів свідків, росіяни впевнені, що беруть участь у “великій вітчизняній війні”, яка триває з 1941 року”, – йдеться у повідомленні.

10:11, 7 квітня
Share
Facebook
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Twitter
Очільник Чернігівщини звернувся до водіїв і повідомив про облаштування дорожніх знаків
У Чернігівській області Нацполіція отримала завдання зробити всі дорожні знаки відповідно до маршрутів пересування.

Про це повідомив очільник Чернігівської обласної війсковї адміністрації В’ячеслав Чаус.

“Давайте дотримуватися правил дорожнього руху. Дуже швидко комунальники всіх міст та містечок Чернігівщини розчистять всі дороги. Вони вже це роблять активно. У нас тихо останні дні. Розпочинаємо жити за правилами. Адже ми ж цивілізовані люди”, – наголосив Чаус.

08:39, 6 квітня
Share
Facebook
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Twitter
Український боксер загинув у боях з окупантами під Черніговом
Смерть боксера підтвердили у Чернігівській федерації боксу, заявивши, що Ворона загинув на самому початку повномасштабної війни з Росією. Тіло Юрія знайшли під Лукашівкою тільки сьогодні після відступу російських військ.

Юрій Ворона був триразовим чемпіоном Чернігівської області, а також призером українських та міжнародних змагань.

08:38, 6 квітня
Share
Facebook
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Twitter
У Чернігівській області на протитанковій міні підірвався автомобіль: загинула подружня пара медпрацівників, діти в лікарні
На Чернігівщині на боєприпасі, залишеному окупантами, підірвалася сім’я працівника медичної допомоги.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури області.

Як стало відомо, 1 квітня близько 20:00 сім’я працівника медичної допомоги поверталася автомобілем додому в селище Припутні. Не доїхавши до понтонної переправи, автомобіль підірвався на протитанковій міні.

08:36, 6 квітня
Share
Facebook
Telegram
WhatsApp
Viber
Messenger
Twitter
Українські захисники на Чернігівщині відновили контроль над державним кордоном
Працівники Державної прикордонної служби України відновили контроль над державним кордоном на Чернігівщині. Про це повідомляє Оперативне командування “Північ”.

“Підрозділи ДПС ОУВ Сіверськ вийшли на державний кордон України в Чернігівський області та забезпечують охорону державного кордону Дніпровське, Гірськ, Неданчичі”, – йдеться у повідомленні.

Джерело.

Close