facebook

Херсон повністю закриють та відключать весь зв’язок: окупанти не залишають намірів створити так звану республіку “ХНР”

Псевдореферендум планують провести у період від 1 травня до 10 травня 2022 року.

Окупаційні війська не залишають спроб створити на території Херсонської області так звану республіку “ХНР”. Загарбники зазделегідь готують протоколи про результати “голосування”, вигідні для окупаційної влади.

Про це повідомляє українська омбудсменка Людмила Денісова.

Як вона зазначає, у Херсоні планують використати схему псевдореферендумів, які проводили окупанти в 2014 році в Луганську та Донецьку, коли замість будь-якого виявлення влади народу було створено лише картинку для російського телебачення.

За інформацією свідків, у типографії міста Нова Каховка друкують “бюлетені” для проведення “референдуму”. Вочевидь, усі протоколи про результати так званого “голосування” будуть підготовлені заздалегідь та завезені до обласного центру.

За словами Денісової, псевдореферендум планують провести у період від 1 травня до 10 травня 2022 року. У цей період мають намір закрити Херсон на в’їзд та виїзд та відключити весь зв’язок.

“Провести “референдум” загарбникам буде складно, адже героїчне населення всієї Херсонщини продовжує виходити на акції протесту окупації з гаслами “Херсон – це Україна!”, незважаючи на застосування рашистами зброї та силового розгону мітингів”, – написала омбудсменка.

Денісова звертається до Комісії ООН з розслідування прав людини під час військового вторгнення рф в Україну ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф в Україні.

Джерело.

Close