facebook

Москва втричі збільшила фінансування пропаганди з початку війни

За період з січня по березень за статтею “Засоби масової інформації” з федерального бюджету було виділено 17,4 млрд. рублів. У минулому році за аналогічний період ця сума склала 5,4 млрд. рублів, повідомляє Tht Insider.

Тільки за березень, під час активної фази війни росії проти України, з бюджету було виділено 11,9 млрд. рублів — удвічі більше, ніж за січень і лютий разом узяті (5,5 млрд.).

Витрати на ЗМІ обганяють фінансування армії (зросло лише на 11%, до 824 млрд рублів), витрати на національну безпеку і правоохоронні органи (збільшилися на 5,6%, до 501,6 млрд рублів). А тим більше витрати на соціальну підтримку громадян, зважаючи на кризу та інфляцію, збільшилися лише на 6,5% (1,719 трлн. рублів).

Всього на фінансування ЗМІ, відповідно до закону про держбюджет, за рік має бути виділено 114,8 млрд. рублів. 28,7 млрд. — для АНО “ТВ Новини” (керуючої RT), 25,2 млрд. — для ВТРК, 1,73 млрд. рублів — для Громадського телебачення Росії, 1 млрд. — для телецентру “Останкіно”, 6 млрд. — для Першого каналу, 1,8 млрд. – для “Зірки”. Також у вигляді колективної субсидії 7,5 млрд. рублів з бюджету підуть Першому каналу, НТВ, ТРК “Петербург”, “ТВ Центру” і “Каруселі”. 9,3 млрд. рублів витратять на МІА “Росія сьогодні”, 3,6 млрд. — на ИТАР-ТАСС.

Як бачимо, градус ворожнечі на пропагандистських каналах тільки наростає, що свідчить про продовження планів Кремля до ескалації бойових дій.

 

Джерело.

Close