facebook

Диво в Маріуполі: хлопчик 5-ти днів від народження пережив бомбардування, обстріли і повернувся до матері

Деякі історії війни нагадують сценарії до фільмів.

Утимчасово окупованому Маріуполі, де людям доводилося виборювати виживання будь-якими способами, під час війни народилося чимало дітей. Деякі з них не вижили, проте історія інших більше схожа на надихаючу розповідь про чудову допомогу небес.

Одну з таких — цілком реальну — розповів світові журналіст Олег Ущенко.

Головним героєм історії стала новонароджена дитина, принесена до підвалу лікарні. Очевидці стверджували, що на вигляд їй було не більше п’яти днів від народження, проте вона змогла вижити в підвалі після влучення снаряда в бомбосховища. Рятівники дитини вирішили, що вона — єдина, хто вижив після такої страшної атаки.

“Лікар серед галасу та вибухів навіть не відразу втямив про що йдеться, бо він лише заснув після зміни. Загорнуту у куртку дитину поставили на стілець у куті, де ховалися літні люди, і на ту куртку мало не сів якийсь дідо. В останню мить лікар отямився і крикнув чоловікові не сідати”, — пише чоловік.

Малюка “вручили” матусям, котрі недавно народили, вони його трішки відмили і годували грудним молоком.

Як водиться в непростих історіях, спочатку дитині стало краще. Проте вже другого дня лікарі помітили погіршення, які ще більше посилилися на третій.

“У малого був опік, — розповідає Ущенко зі слів очевидців. — Педіатр сказав: якщо не відвезти до опікового відділення, то готуйте коробку з-під взуття”.

Один із чоловіків, які ховалися у підвалі лікарні, зголосився допомогти з “доставкою” дитини до пункту призначення. Було непросто, адже шлях довелося прокладати буквально під ракетними та кульовими обстрілами, проте сміливцю це вдалося.

І ось тут історія і починає перетікати до фіналу. Дитину прийняли в опіковому і почали оформляти, коли медсестра згадала, що в них же під опікою зараз перебуває молода матуся, яку привезли після бомбардувань і котра божеволіє. Як виявилось, жінка народжувала під обстрілами, а коли стався приліт, жінка “відключилася”. Прийшла до себе вже в лікарні, але сина поруч не виявила.

“А через пару хвилин молода мама, плачучи, тулила до грудей свого первістка”, — на такій ноті закінчує свою розповідь Олег Ущенко.

Історія, звісно ж, викликала неабиякий резонанс серед українців, які переймаються тим, що відбувається в Маріуполі.

 

 

 

Джерело.

Close