facebook

Тищенко передав київській теробороні 40-річні бронежилети: прострілюються наскрізь, а пластини просто розсипаються

Бронежилети 1983 року з Німеччини, які народний депутат від партії “Слуга народу” Микола Тищенко подарував теробороні Святошинського району Києва, виявилися непридатними для використання. Вони не мають жодних документів і прострілюються наскрізь.

А захисні пластини в них просто розсипаються. Про це бійці тероборони розповіли журналістам “Слідство.Інфо”.

Так, на початку квітня Тищенко в соцмережах заявив, що передав ТрО Святошинського району (від якого обирався до Верховної Ради), їжу та бронежилети. Останні, за його словами, в Україну нібито привезли його дружина та помічниці.

Бронежилети були урочисто вручені бійцям, проте через кілька днів з’ясувалося, що вони мають суттєвий недолік – а саме не захищають ні від чого.

“Не було таких сумнівів навіть, що може бути. Потім вирішили перевірити. Ніхто не думав, що це може бути піар. Подумали, людина просто хоче допомогти. А вийшло так, що це не просто допомога була”, – розповіли в ТрО.

Зокрема, бронежилети прострілюються наскрізь із пістолета, а спеціальні пластини, які мають захищати від куль, просто розсипаються, адже вони були виготовлені майже сорок років тому – 1983-го.

“Я на своїй сторінці написала, що вимагаю звіту про виконану роботу із самого початку війни для Святошинського району – що було зроблено. Він закриває коментарі мені, він блокує всі можливі виходи на адміністрацію, на його приймальню, блокує інших волонтерів. Жителі району також починають йому писати – він блокує всіх”, – розповіла координаторка самооборони Святошинського району Катерина Коваль.

На дзвінки та повідомлення журналістів “Слідство.Інфо” Тищенко також не відповів, поки вони випадково не зустріли його особисто.

“Ми їх перевіряли, він витримував захист, і все що ви кажете, –це точно не до мене. Ми надали тільки логістичну послугу. Жодної інформації (про непридатність бронежилетів. – Ред.) нам не надходило”, – заявив депутат.

Джерело.

Close