facebook

Примушували шість годин співати російські пісні: звільнені з полону українці розповіли про знущання

До Миколаєва прибуло п’ятеро українців, яких було звільнено з російського полону за обміном. Вони розповіли про тортури, яких зазнавали протягом тривалого періоду ув’язнення в окупантів, окрім “звичних” фізичних, серед них були і витребенькуваті психологічні.

Про це повідомили у Telegram Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, кореспондент якого поспілкувався з чоловіками одразу після звільнення. Зазначається, що четверо з них провели у полоні 109 днів.

Як повідомили у Центрі, чоловіки – усі цивільні, вони працювали на стайні та на пилорамі під Гостомелем. Коли на Київщину вторглися російські війська, їх вивезли спочатку до Гомеля, потім до Курська, а звідти – до Севастополя.

Звільнені з полону поділилися, що зазнавали не лише фізичних тортур. Зокрема, їх змушували вітати тюремних наглядачів піонерським салютом, читати та переказувати радянські книжки – про піонерів-героїв та життєписи Сталіна, вивчати та співати гімн РФ і цілий набір російських пісень: “Мы – русские, с нами Бог!”, “Дядя Вова, мы с тобой” та пісні Газманова.

Чоловіки розповіли, що інколи доводилося співати до шести годин поспіль, а якщо хтось робив це погано – били або змушували присідати 150 разів.

Нагадаємо: окупанти на Херсонщині масово затримують чоловіків різного віку. Їх тримають у ямах та сильно б’ють. Викрадення відбуваються у Станіславі, Томиній Балці і навколишніх селах правобережжя області.

Також відомо, що у цих населених пунктах окупанти вивозять і грабують майно громад і людей.

Джерело.

Close