facebook

У москві зганьбилися з “площею ДНР”: обійтися без України не змогли

Російські пропагандисти вкрали шрифт дизайнерів з Києва.

Російська влада черговий раз зганьбилася, використавши шрифт українських дизайнерів на “Площі ДНР” в москві. Цинічності цій ситуації додає той факт, що шрифт KTF Jermilov був на пропагандистських банерах, якими площу прикрили для реконструкції.

На це у середу, 22 червня, звернув увагу один з дизайнерів Олесь Гергун на власній сторінці в Instagram. Другим автором шрифту є Євген Анфалов.

“Російські фашисти використали наш KTF Jermilov для своєї тупої пропаганди без моральних та юридичних прав на це”, — написав Олесь Гергун.

Росіяни використали український шрифт для своєї пропаганди

Варто зазначити, що шрифт KTF Jermilov, який розробили дизайнери з Києва, використовувався у кампанії на підтримку України. Зокрема, гасло “Будь хоробрий як Україна” показали на Таймс Сквер у Нью-Йорку.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Oleś Gergun * Олесь Гергун (@olesgergun)

Такий же напис був розміщений на готелі під назвою “Pension Europe”.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Oleś Gergun * Олесь Гергун (@olesgergun)

Варто зазначити, що “Площа ДНР” з’явилася у москві наприкінці травня, коли місцева влада заявила про намір перейменувати площу. Місцевим жителям пропонували обрати один з трьох варіантів: площа Захисників Донбасу, площа Героя росії Володимира Жоги або площа так званої “Донецької Народної Республіки”. Тоді росіяни обрали саме третій варіант.

Раніше “Телеграф” повідомляв, що мережа закладів швидкого харчування “Смачно і крапка” (“Вкусно и точка”), який напередодні відкрили в Москві замість McDonald’s, вкрала логотип у португальської компанії Matosmix, яка виготовляє корм для тварин.

 

 

 

 

 

Джерело.

Close