facebook

Операція “Відплата”: Азербайджан рoзбoмбив військову частину та взяв під контроль висоти у Нагірному Карабаху

Азербайджан 3 липня оголосив про проведення контртерористичної операції “Відплата” у Нагірному Карабаху.

Це – відповідь на обстріл азербайджанських позицій вірменськими військовими з позицій, де перебували і російські “миротворці”.

Про це повідомили в Міноборони Азербайджану, пише haqqin.az.

Азербайджанські військові повідомляють, що контртерористична операція розпочалася у відповідь на “провокації вірменських незаконних збройних формувань біля Азербайджану, де тимчасово дислоковані російські миротворці”.

“Члени незаконних вірменських збройних формувань на території Азербайджану, де тимчасово дислоковано російський миротворчий контингент, грубо порушивши положення Тристоронньої заяви від 10 листопада 2020 року, 3 серпня здійснили терористично-диверсійну операцію проти підрозділів азербайджанської армії. Внаслідок провокації загинув військовослужбовець Анар Кязимов. Члени вірменських незаконних збройних формувань, крім того, спробували захопити висоту Гирхгиз гірського масиву, що охоплює територію Кельбаджарського та Лачинського районів, та встановити там нові бойові позиції”, – йдеться у повідомленні.

У відповідь азербайджанськими військовими була взята під контроль висота Гирхгиз, а також встановлений контроль над висотами Сарибаба та низкою інших уздовж Карабахського хребта Малого Кавказу.

“В межах операції було знищено кілька бойових позицій вірменських незаконних збройних формувань, завдано удару з повітря по військовій частині в населеному пункті Юхари Гратаг колишнього Агдеринського району. Внаслідок цього було знищено та поранено живу силу вірменських незаконних збройних формувань, а також кілька гаубиць Д-30, військові транспортні засоби та велику кількість боєприпасів”, – повідомляє Міноборони Азербайджану.

В Азербайджані закликали вірмен демілітаризувати Нагірний Карабах та вивести звідти свої військові формування.

Джерело.

Close