facebook

“Можна було послухати лише казки “Росатома”: у Зеленського здивовані коротким візитом МАГАТЕ на ЗАЕС

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк висловив подив з приводу того, що візит місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС тривав лише дві години.

Проте, за заявами МАГАТЕ, вони залишили своїх представників на станції.

Про це Подоляк заявив у прямому ефірі спільного інформаційного марафону “Єдині новини” на українських телеканалах.

Він сказав, що агенція має конкретні алгоритми вивчення того, що відбувається на ЗАЕС, чи є там небезпека, а також – дослідження стану реактора.

“Виглядає дуже дивно. Це ж вони не просто приїхали подивитися на територію, наприклад, їдальні чи інші зали. Це місія, яка має конкретні алгоритми вивчення того, що відбувається саме з механізмом управління такого складного об’єкта, якою є атомна електростанція. Чи є там загроза для конторної радіаційної чи ядерної небезпеки та інше? В якому стані перебуває реактор?” – розповів Подоляк.

“Тому дивно, що місія тривала дві години. Але МАГАТЕ говорить, що там залишаться представники на постійній основі. Але за 2 години, тим більше, коли біля тебе крутяться росіяни і розказують, де що прилетіло, то можна було послухати лише казки у виконанні представника “Росатома” і не більше”, – вважає радник керівника ОП.

Нагадаємо, місія МАГАТЕ 1 вересня дісталася Запорізької АЕС, попри обстріли з боку російських військ, які ті влаштували вздовж маршруту місії.

Гендиректор МАГАТЕ та очільник місії Рафаель Ґроссі повідомив, що вдалося побачити “ключові речі” у перші години візиту на ЗАЕС.

Після цього місія МАГАТЕ поїхала зі станції, залишивши там 5 своїх експертів, які продовжать роботу.

Джерело.

Close