facebook

Полячка побила двох дівчат з України: її будут судити

У Польщі місцева мешканка побила двох дівчаток-підлітків. Причин для такої поведінки не було, але молоду дівчину це не зупинила, і вона почала розпускати руки, побивши дітей.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на dzennikzachodni.pl, інцидент стався ще 12 квітня.

На той момент ще 17-річна учениця одного з технікумів Ченстохови переходила сквер Солідарності у супроводі знайомого. Коли вона помітила двох 15-річних громадянок України, то без жодної причини підійшла до них і стала ображати їх національність. Після цього вона вдарила одну з дівчат в обличчя, а іншу схопила за волосся, повалила на землю і побила коліном по голові та животу. Побиття могло б продовжуватися, але агресорку відтяг її товариш, після чого вони разом зникли з місця події.

Наступного дня одна з постраждалих українок помітила свою кривдницю на вулиці та повідомила про це свою тітку. Та намагалася поговорити і дізнатися про причини нападу, проте полька стала ображати дорослу жінку, в тому числі через національність. Згодом слідчі з’ясували особу нападаючої. Проти неї відкрили провадження за звинуваченням у скоєнні насильницьких дій проти громадян України та публічній образі через національну належність. Прокурор також встановив, що ці злочини мали хуліганський характер, оскільки зловмисниця вчинила їх публічно, не маючи на те жодних підстав. Після прокурорського допиту підозрювана зізналася у скоєному та сказала, що шкодує про те, що сталося.

Насильство щодо національної належності карається позбавленням волі на строк від 3 місяців до 5 років. У разі кваліфікації злочину як хуліганства суд призначає покарання у розмірі не менше нижньої межі санкції, збільшеної вдвічі. У разі це 6 місяців позбавлення волі. Умовне покарання застосовується лише у особливо обгрунтованих випадках.

Джерело.

Close