facebook

“Ізраїль не дав нам нічого, нуль”: Зеленський засудив цю державу та “неоднозначну” позицію Китаю

Президент Володимир Зеленський дорікнув Ізраїлю за відсутність допомоги Україні, сказавши, що “приголомшений” цим. Глава держави також засудив “неоднозначну” позицію Китаю щодо війни в Україні.

Зеленський сказав, що Україна хотіла б отримати ППО від Ізраїлю.

Про це президент розповів в інтерв’ю Ouest-France.

“Я приголомшений. Я не розумію. Ізраїль не дав нам нічого, нуль… Я розумію, що вони повинні захищати свою землю, але я отримав інформацію про те, що Ізраїль експортує свою зброю в інші країни”, – зауважив глава держави.

Він також заявив про вплив Росії на Ізраїль. Водночас Зеленський сказав, що Ізраїль є незалежною державою, а громадянське суспільство країни все ж підтримує Україну.

“Чому б не дати нам протиповітряну оборону?” – поставив запитання український лідер.

Зеленський також розкритикував “неоднозначну” позицію Китаю щодо війни РФ проти України та дорікнув за відсутність допомоги.

“До масштабного вторгнення (РФ – ред.) між нашими країнами (Україною і Китаєм – ред.) існували канали зв’язку, у нас було багато економічного і торгового співробітництва. На цей момент у нас немає каналу зв’язку з Китаєм, і це ганьба. Я б хотів, щоб вони допомогли Україні”, – сказав глава держави та відзначивв “неоднозначну” позицію КНР.

Нагадаємо, напередодні генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що війна йде не за планом Путіна та закликав членів Альянсу посилити підтримку України.

 

Джерело.

Close