facebook

Українцям перерахували тарифи на газ: скільки заплатимо

Українцям перерахували тарифи на газ: порівняно з минулим місяцем, він здешевшав на 3,4% – тепер коштує 4493 грн за тисячу кубометрів.

Втім, остаточна ціна буде для всіх різною, адже кожне підприємство має свій тариф на розподіл.

Наразі разом із податками та всіма платежами українці платитимуть приблизно 5,5-6 грн за кубометр. Хоча торік Уряд хотів довести цю ціну до 10 грн. Так, наприклад, зараз сім’я з трьох осіб з однієї газовою плитою платитиме 63,6 грн замість 84,6 грн (за старим тарифом). Сім’я з трьох осіб в будинку 60 кв. м, який опалюється газом, – 1728 грн замість 2308 грн (за старим тарифом), за плиту й підігрів води – 103,6 грн замість 138, 5 грн (за старим тарифом).

Якщо раніше під час опалювального сезону сім’я з трьох осіб у приватному будинку площею 60 кв. м в середньому платила 2,4 тис. грн за опалення, підігрів води та приготування їжі, то, якби нові тарифи діяли взимку, за та саме треба було б заплатити всього 1,8 тис. грн.

Втім, зазначають у публікації, уже в жовтні, у зв’язку з падінням гривні та зростанням попиту в опалювальний сезон, вартість газу поповзе вгору. До кінця року може збільшитися на 15%

 

Джерело.

Close