facebook

“Пекучі морози до -39 і сильні вітри”: Синоптики ошелешили прогнозом погоди на січень

Синоптики дали прогноз погоди на січень 2020 року в Україні. Вони розповіли про очікування середньої місячної температури та кількості опадів.

Так, за їхніми словами, середня місячна температура передбачається 0-4 ° морозу, в Криму до 3 ° тепла, на 1,5-2,0º вище середніх багаторічних значень, повідомляє Укргідрометцентр.

“Місячна кількість опадів очікується 21-60 мм, в горах Криму до 124 мм, що в західних областях дещо менше, ніж на решті території в межах середніх багаторічних значень”, – сказано в повідомленні.

У той же час синоптики описали коротку кліматичну характеристику січня.

“Абсолютний мінімум температури повітря становить 23-37 ° морозу, в Харківській, Дніпропетровській, Київській, Сумській областях та в Карпатах місцями 38-39º морозу, в Черкаській та Луганській областях місцями 40-42º морозу, на узбережжі Криму 13-22º морозу; абсолютний максимум – 7-14 ° тепла, на Прикарпатті, в південних, Дніпропетровській, Кіровоградській областях до 15-18 °, в Криму до 21 ° тепла “, – пояснили вони.

Найбільша висота снігового покриву зазвичай спостерігається в третій декаді січня і становить в середньому 8-15 см, на північному сході країни до 27 см, на півдні країни сніговий покрив нестійкий.

У січні ймовірні сильний вітер, хуртовини, налипання мокрого снігу, під час відлиг – тумани і ожеледь.

Джерело.

Close