facebook

Матір шестикласника заплатить штраф за зрив сином уроків

На Тернопільщині суд призначив 850 грн штрафу матері шестикласника, який надсилав учням та вчителям нецензурні повідомлення та навіть зривав онлайн-уроки. Поліцейським школяр пояснив, що вчиняв так лише «заради розваги». Варто зазначити, що йому ще не виповнилось 14 років, тому за булінг судили не його, а матір.

Один з однокласників розповів, що 22 вересня йому на Viber прийшло повідомлення, що незабаром «зламають його дані», також у повідомленнях була нецензурна лайка з приниженнями. Згодом до нього зателефонував однокласник і сказав, що так він пожартував. Подібні повідомлення отримувала ще одна учениця шостого класу.

Проте, як виявилось, хлопець писав нецензурні смс не лише учням, а й навіть вчителям. Вчителька географії, яка проводила дистанційне заняття, розповіла, що хлопець під’єднався до уроку та надсилав у чат нецензурні повідомлення.

«До групи в Google Meet доєднався користувач, який унеможливив проведення уроку через постійні повідомлення нецензурного характеру, котрі читали всі учні класу.

Крім того, заступник з виховної роботи повідомила про неможливість проведення дистанційного навчання вчителями, у зв’язку з надсиланням невідомим абонентом непристойних повідомлень», – йдеться у постанові суду.

Заяву до поліції написав директор школи, тоді справою зайнялись ювенальні поліцейські. Їм хлопець пояснив, що вчиняв так «заради розваги».

До суду матір хлопця не прийшла, але подала письмову заяву, що визнає провину і попросила суд обмежитись мінімальним покаранням. Та запевнила, що провела з сином виховну бесіду.

Оскільки хлопець ще не має 14 років, судили не його, а матір. Їй інкримінували порушення ч.3 ст. 173-4 КУпАП (булінг) та призначили мінімальне за цією статтею покарання – 850 грн штрафу.

Джерело.

Close