facebook

Схоже на психологічний маневр: що означає зникнення прапора Росії у Херсоні

Зникнення російського прапора з будівлі обласної держадміністрації у Херсоні може бути психологічним маневром, тоді як насправді окупанти РФ готують оборону.

Про це в ефірі Апостроф ТV розповів військовий аналітик, полковник запасу, колишній співробітник Міністерства оборони України, учасник миротворчих операцій Сергій Грабський.

Таку теорію підкріплює інформація про те, що російські військові посилюють угруповання на правому березі, зауважує експерт.

“Зник російський прапор у Херсоні. Є передчуття, що це психологічний маневр, а насправді готують оборону. Ці відчуття підкріпленні інформацією, що противник посилює угруповання на правому березі. Відсутній триколор і блокпости – не означає, що противник відійшов”, – припускає він.

Військовий аналітик вважає, що противник готується отримати правобережний плацдарм у будь-який спосіб. З огляду на це, не варто віддаватись ейфорії, адже такі новини зовсім не означають, що ворог збирається залишати Херсонщину.

“Переправили обоз. Ми не маємо інформації, що мотострілецькі, артилерійські танкові підрозділи відійшли на лівий берег. Вводячи обоз, противник збільшує свою мобільність. Такими діями вони можуть готувати тривалу оборону. Для оборони на лівому березі не потрібна така кількість підрозділів або установ, які не відносяться до бойової роботи”, – зазначає він.

Сергій Грабський наголошує, що противник зацікавлений у тому, щоб Збройні сили України піддались на провокацію та рушили вперед. Таким чином вони могли б втягнути українських військових у найвиснажливіший вид бойових дій – вуличні бої.

Раніше у мережі показали фото, де видно, що з будівлі ОДА у Херсоні зник прапор РФ.

Як повідомлялося, окупанти оголосили примусову евакуацію з Херсонської області.

Джерело.

Close