facebook

Уряд повідомив про збільшення мінімальної зарплати та соціальних виплат

Зміни почнуть діяти з 1 січня 2020 року.

Міністерка соцполітики Юлія Соколовська заявила, що в 2020 році буде піднято рівень заробітної плати та соціальної допомоги.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

Наразі відомо, що прожитковий мінімум залишається таким самим- 2201 грн на місяць, проте Кабмін уже повідомляв про плани вдвічі збільшити цю суму протягом 2020 року.

З 1 січня 2020 року мінімальна зарплата складатиме 4723 грн.

Тобто уряд збільшив заробітну плату на 550 грн.

Варто зазначити, що зі збільшенням мінімальної зарплати, фізичні особи-підприємці (ФОПи), які мають спрощену систему оподаткування будуть платити більші податки.

Крім того, Кабмін підвищить виплати на сімейні форми виховання.

Соколовська зазначила, що розмір державної допомоги буде підвищено з 2 до 2.5 прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку, щодо сімей, які виховують дітей з інвалідність відповідного віку, то уряд збільшити їх виплати з 2 до 3.5 прожиткових мінімумів.

Також ці кроки запроваджуються урядом задля підтримки “дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в патронатних, прийомних сім’ях, у дитячих будинках сімейного типу”.

Рівень грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам буде збільшено на 70 % прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину до 100% прожиткового мінімуму для працездатних осіб за кожну дитину-вихованця та кожну прийомну дитину.

Відтепер бюджетна програма Мінсоцполітики пересилатиме кошти до місцевих бюджетів. Раніше ці кошти надходили з державного бюджету.

 

Close