facebook

Келар Філарет з УПЦ МП провів обряд чорної магії у Києво-Печерській Лаврі на могилі Володимира (відео)

Представники Московської церкви здійснили обряд чорної магії у Лаврі на могилі митрополита Володимира. Принаймні так виглядає побачена картина, яка потрапила на відео.

Це сталося у день святкування Різдва за юліанським календарем, коли в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відслужив різдвяну службу предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

Про це повідомив відомий богослов, доктор філософських наук, архімандрит Кирило Говорун. Зокрема, на своїй сторінці у Фейсбуці він написав таке:

“Два білих клобуки було спалено на могилі митрополита Володимира в Лаврі в день, коли там різдвяну службу звершив митрополит Епіфаній.

З релігієзнавчої точки зору це локалізація культу вуду, коли через артефакти, що належать або символізують конкретних людей, цим людям хочуть у магічний засіб заподіяти зло. Ймовірно малися на увазі митрополити Симеон та Олександр, які перейшли з УПЦ до ПЦУ.

Поганський обряд у Лаврі – своєрідна чорна меса – це частина більш широкого явища. Саме апеляцією до магічної свідомості священноначалля УПЦ хоче зупинити перехід своїх кліриків до ПЦУ.

З цією метою воно масово і автоматично позбавляє сану всіх, хто туди переходить. Я довго не міг собі пояснити, навіщо їм така неадекватна канонічна міра.

А тепер, після спалення клобуків у Лаврі, зрозумів, що позбавлення сану – це така собі «бойова магія», а канони та саме християнство тут ні до чого” – йдеться в дописі.

Хто спалив клобуки на могилі?
Згідно з правилами чорної магії, «подарунок» не можна переміщувати, а необхідно знищити саме на місці, де знайшли. Саме тому лаврському келарю Філарету було доручено облити знахідку паливною сумішшю і підпалити. Попередньо відомо, що доручення дав Паша Мерседес.

На відео чути голоси ще двох співучасників (можливо, один із них – автор зйомки). Один говорить Філарету «обережно», інший – «бороду не спали».

Відео з місця події:

Дії келарія Філарета підпадають під статтю Кримінального кодексу про вандалізм та знущання з місця поховання. Ймовірно, цю справу тепер мають взяти на розгляд правоохоронці.

Джерело.

Close