facebook

Вихідні у березні 2023 року: Скільки днів на відпочинок буде в українців і які свята хочуть скасувати

У березні в Україні традиційно відзначається декілька важливих свят, а деякі з них передбачають офіційні вихідні.

Перший місяць весни дарує безліч приводів для радості через світлі свята. 8 березня українці відзначають Міжнародний жіночий день, 9 березня вшановують пам’ять Тараса Шевченка, 14 березня – День українського добровольця, а 25 березня – Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Але варто враховувати, що воєнний стан у країні все ще діє, а він передбачає скасування вихідних у святкові дні. 8 березня випадає на середину тижня, тож жінкам доведеться працювати на свято.

Додатковий відпочинок українцям може забезпечити лише керівництво у приватних компаніях, які мають право самостійно встановлювати графіки роботи та вихідних днів.

Так, більша частина населення відпочиватиме у березні вісім календарних днів — 4 та 5, 11 та 12, 18 та 19, 25 та 26 березня.

В Україні планують скасувати 8 березня, 1 травня та 9 травня, а замість них запровадити три нові свята – День Української жінки 25 лютого, 9 березня – день народження Тараса Шевченка, а другу неділю травня – “День матері”. У ці дні українці зможуть офіційно відпочити у мирний час, якщо законопроект затвердять.

Джерело.

Close