facebook

Перехід на літній час в Україні: Коли переводити стрілки годинника і як підготувати організм

Українцям дали поради, як без шкоди здоров’ю перейти на літній час.

Щороку, 2 рази на рік українці переводять стрілки годинника то на зимовий, то знову на літній час. Тому, незважаючи на війну, цей рік теж не буде винятком, адже в нашій країні, як і раніше, діє перехід з літнього часу на зимовий і навпаки. У зв’язку з чим уже за три тижні Україна перейде на літній час. Докладно про це розповість наш інформаційний портал “Стіна”.

Отже, ні для кого не секрет, що такий певод стрілець негативно впливає на самопочуття людини, адже до цього потрібно підготуватися. Саме тому українцям порадили, як саме підготувати свій організм до неминучого процесу, щоб це не позначилося на їхньому здоров’ї та працездатності.

Так ось, відбудеться перехід на літній час уже в ніч із 25 на 26 березня. Формально цей перехід буде здійснено о 3 годині ночі 26 березня, проте стрілки годинника можна перевести вже з вечора, перед тим, як лягати спати.

Однак, на жаль, свій внутрішній “годинний механізм” так легко перекласти не вдасться, адже перехід з одного часу на інший пов’язаний із стресом для людського організму. До того ж, якщо йдеться про перехід із зимового часу на літнє, оскільки в цьому випадку забирається ціла година сну, оскільки перекладати стрілки годинника слід на годину вперед.

Але, незважаючи на все це, українці можуть заздалегідь підготувати свій організм до переведення годинника на літній час, щоб уникнути стресу та шкоди для здоров’я. А саме, почати лягати спати на годину раніше, проте це може не завжди допомагати, адже якщо ви звикли засинати в один час, то все одно заснути на годину раніше не так просто. А от якщо почати готуватися до цього заздалегідь, приблизно за тиждень-два, поступово зміщуючи графік свого сну на 10-15 хвилин, то тоді ви встигнете підготувати свій організм до нового графіка сну та неспання.

До речі, з вечора перед переходом на літній час слід захистити себе від стресів, якщо це можливо. Тому не потрібно дивитися на ніч трилерів та слухати негативні новини. Найкраще буде перед сном послухати якусь приємну музику і випити будь-який заспокійливий трав’яний чай.

Джерело.

Close