facebook

В Україні вирішили двічі підвищити тариф на воду: Коли чекати на нові суми у платіжках

В Україні планують двічі підвищити тариф на воду. Стало відомо, коли споживачі можуть чекати на нові суми у платіжках за комуналку.

 

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ухвалила рішення переглянути тарифи на воду. Наголошено, що перерахунок відповідає вимогам чинного законодавства. Вказано, що проекти тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення ретельно перевірили.

НКРЕКП збирається підвищити тарифи у два етапи: 1 квітня та 1 липня. Це питання у березні включать до порядку денного засідання комісії у формі відкритого слухання.

Вказано, що перегляд вартості комунальної послуги з розривом у кілька місяців необхідний, щоб зменшити фінансове навантаження на споживачів та забезпечити якісні послуги водопостачання та водовідведення належної якості.

Нагадаємо, що наприкінці 2022 року комісія вже затверджувала підвищення тарифів на воду. З початку 2023-го водопостачання мало подорожчати на 10-30%. Однак рішення було скасовано, а проект постанови направили на доопрацювання.

Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський повідомив, що члени комісії, які ухвалювали рішення про підвищення тарифів, по-різному зрозуміли зміст постанови та “проголосували за різні проекти”.

Нагадаємо, що у всіх областях України діють різні тарифи на холодне водопостачання – і цифри у платіжках відрізняються.

Джерело.

Close