facebook

“Коронавірус стрімко поширюється, кількість хворих різко зросла”: до чого готуватися українцям

У МОЗ наголошують, що більшість українців так і не зробили бустерне щеплення. Кількість інфікованих коронавіруси зростає.

“В Україні збільшується кількість хворих з ускладненнями коронавірусу”, – вказали у МОЗ.

Як інформують, за даними ЦГЗ, з за останній тиждень зафіксовано понад двадцять тисяч підтверджених випадків COVID-19, зростання захворюваності за тиждень на 21,1%. Кількість госпіталізованих через COVID за звітний тиждень зросла на 15%.

На даний момент, як вказують у МОЗ, 15,5 млн осіб в нашій державі вакциновано двома дозами, і лише 3,1 млн осіб – першою бустерною дозою та тільки понад 260 тисяч осіб – двома бустерними дозами щеплення. МОЗ нагадує, вакцинація проти СOVID-19 – єдиний спосіб вберегти себе від важкого перебігу захворювання, ускладнень та смерті.

“В Україні зараз циркулюють штам Омікрон та ще 10 підтипів вірусу SARS-CoV-2. Для нас ризикованою є ситуація появи та фіксація підтипу Омікрону ХВВ 1.5, більш відомого як “Кракен”. Для цього штаму характерна швидка передача інфекції від людини до людини.

За умови постійного перебування в бомбосховищах, неможливості дотримуватися протиепідемічних норм – значно зростає ризик швидкого поширення інфекції та вірогідність того, що більше людей захворіють на коронавірусну хворобу. Аби запобігти ускладненням від захворювання, ми закликаємо українців вакцинуватися проти COVID-19. У нас наявні якісні, безпечні та ефективні вакцини”, – сказав заступник міністра – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Джерело.

Close