facebook

Хай платять за помилку! Потужна заява підняла на ноги Україну – не хочуть говорити правду

Президент України Володимир Зеленський і глава МЗС Вадим Пристайко зустрілися з представниками США і отримали важливі дані щодо авіакатастрофи МАУ поблизу Тегерана. Весь світ активно обговорюю трагеді МАУ. Лідери багатьох країн, висловили свої переконання, що український літак був збитий.

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat підтвердила, що відео влучання ракети в Boeing було зняте в районі населеного пункту Паранд біля аеропорту Тегерана – ракету ж могли запустити з секретної бази Ірану IRSG.

Свою думку щодо цього висловив і екс-політик Міхеіл Саакашвілі, подаємо його слова в оригіналі:

Абсолютно огидно те, як поводить себе іранська влада щодо фактів стосовно українського літака.

Спочатку вони сказали, що чорні ящики пошкоджені і тому їх не можна повністю розшифрувати — це вже виглядає як приховування правди. При цьому вони заявили, що літак намагався повернутися в аеропорт Тегерану, що він не вийшов на зв’язок з диспетчером, але, на їхню думку, він повертався назад.

Якщо він не виходив на зв’язок з диспетчером, то яким чином вони дізналися, що він повертався назад? Я сам пілот-любитель, пілотував невеликі літаки Cessna і, крім того, часто літаю по всім пасажирським авіа напрямкам. Я багато знаю про цивільну авіацію. Будь-яка людина, яка на цьому знається, скаже вам, що якщо у літака загоряється двигун, то пілот насамперед про це повідомляє диспетчера.

Якщо літак повертається в аеропорт, пілот першочергово повідомляє про це диспетчера, він просто не може повернутися не повідомивши. Тобто іранці відверто брешуть, а брешуть вони через те, що не хочуть говорити правду. Слава Богу, в це включився президент Трамп і прем’єр-міністр Трюдо, – зазначив Саакашвілі.

Україна повинна до кінця відстояти свою правду. Україна не хлопчик для биття, літаки якої можна збивати безкарно. Ми як мінімум повинні підняти цю тему дуже високо і змусити іранський уряд платити за їхню трагічну, сподіваюся, просто помилку і в тому числі за брехню, яка з’явилася за цією «помилкою». – підсумував Саакашвілі.

Зазначимо, у соцмережах з’явилась інформація, що Іран зачищає територію падіння літака Boeing-737 української авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” (МАУ), який виконував рейс PS752 “Тегеран-Київ” – багато експертів вказують на недопустимість таких дій.

Джерело.

Close