facebook

Увага батьків та школярів: Почалася реєстрація на національний мультипредметний тест

З 3 квітня розпочалась реєстрація на Національний мультипредметний тест для випускників шкіл
Щоб зареєструватись на тест, необхідно авторизуватися на сайті Українського центру оцінки якості освіти. Реєстрація триватиме рівно місяць – до 3 травня 2023 року.

Цього року тестування для вступу на 1 курс закладів вищої освіти учасники проходитимуть з 2 обов’язкових предметів, а також ще по одному на вибір.

Що складатимуть випускники
Обов’язкові предмети – українська мова та математика. Предмети на вибір – історія України, іноземна мова, біологія, фізика, хімія.

Час на складання тесту – 180 хвилин, учасник самостійно розподіляє його між блоками. Тестування проходитиме у спеціально обладнаних комп’ютерних аудиторіях навчальних закладів – тимчасових екзаменаційних центрах (в Україні та деяких країнах за кордоном).

Передбачено 2 сесії – основна та додаткова. Реєстрація проходить у квітні, підтвердження участі у НМТ та остаточний вибір місця проходження тесту – у травні, основна сесія – у червні, додаткова – у червні та липні.

Вступ до ВНЗ
З липня до серпня випускники зможуть подати документи для вступу до ВНЗ. Кількість тестових балів, отриманих у кожному з блоків НМТ, буде переведено до результатів тестування за шкалою 100 – 200. Таблиці перекладу заздалегідь затвердять Міністерство освіти.

Джерело.

Close