facebook

Батькам на замітку: Три роки дітей в Україні годуватимуть та лікуватимуть безкоштовно

В Україні дітей до трьох років лікуватимуть та годуватимуть безкоштовно.

Дітям, які з’явилися на світ передчасно або тим, хто має складну вроджену патологію, надано безоплатну медичну допомогу на протязі перших трьох років. Ця інформація була розміщена на сторінці “Пенсійного кур’єра” у соціальній мережі facebooke.

З початком військових дій багато громадян опинилися у складних життєвих ситуаціях. На допомогу приходять організації, які забезпечують гуманітарною допомогою у вигляді продуктів харчування, дитячих підгузків та харчування, одягу та ін.

Тепер на допомогу можуть розраховувати і матері, діти яких народилися раніше установленого терміну або ж ті, хто народився з серйозною патологією. Протягом перших трьох років їм буде забезпечено безкоштовну медичну допомогу.

Вона здійснюватиметься у рамках двох пакетів. Згідно з інформацією, діти-пацієнти зможуть безкоштовно скористатися роботою мультидисциплінарної реабілітаційної команди. Сюди входить первинний огляд та консультація спеціаліста, постановка реабілітаційного діагнозу та розробка індивідуальної програми реабілітації до надання послуг з реабілітації.

Крім того, безкоштовно проводитимуть лабораторні та інструментальні обстеження, здійснюватимуть послуги з реабілітації курсами, незалежно від місця проживання дитини. До переліку безкоштовних послуг, крім перерахованого, входить:

консультація дитини лікарями будь-якої спеціальності відповідно до її стану;

спеціальний скринінг, щоб визначити розлад аутичного спектра;

харчування дитини у стаціонарі;

підбір та коригування спеціального обладнання та засобів альтернативної комунікації для малюка та багато іншого.

Джерело.

Close