facebook

Адвокат розповів, що робити під час вручення повістки в авто (відео)

Для вручення повістки військовозобов’язаному на блокпосту у представників ТЦК повинні бути відповідні дозвільні документи.


Адвокат Тарас Никифорчук прокоментував ситуацію, коли військовозобов’язаним українцям вручають масово повістки в авто. У своєму YouTube-каналі він пояснив, чи законні такі дії.

Никифорчук змоделював ситуацію, коли військовозобов’язаний чоловік їде за кермом свого авто в Україні, і його зупиняють співробітники ТЦК. Він одразу зазначив, що поруч з представниками центру комплектування повинні перебувати й поліцейські.

Він згадав постанову Кабміну 1456, згідно з якою право на перевірку документів надано співробітникам Нацполіції, СБУ, НГУ, ДМС, ДПСУ і ЗСУ, які визначені в наказі під підписом коменданта. Також, згідно з документом, на блокпостах мають право перевіряти документи.

Адвокат розповів, що для того, щоб співробітники ТЦК могли вручити повістки на блокпосту, у них повинні бути відповідні документи від їхнього начальника. У них повинні бути вказані їхні прізвища і те, що вони мають право роздавати повістки.

“Це правова сторона цього питання”, – зазначив Никифорчук.

Повістки в Україні вручатимуть по-новому
7 квітня 2023 року Кабмін ухвалив постанову, за якою ТЦК тепер можуть надсилати повістки військовозобов’язаним незалежно від місця їхнього перебування на військовому обліку.

Тобто тепер українців зможуть мобілізувати незалежно від того, в якому військкоматі вони перебувають на обліку.

Джерело.

Close