facebook

Вручення повісток водіям: Адвокат роз’яснив, які документи перевірити у представників ТЦК

Чи можуть вручити повістку водієві та які документи мають бути у представників ТЦК.

В Україні триває повномасштабна війна та в рамках мобілізації вручаються повістки представниками ТЦК. Адвокат Тарас Никифорчук поділився на своєму YouTube-каналі, які документи мають бути у представників ТЦК при врученні повістки водіям.

Не секрет, що повістку зараз мають право вручати у всіх людних місцях – на вулицях, у кафе та ресторанах, на заправках, а влітку були випадки, коли й на пляжах.

Тому також повістку можуть вручити й водіям, наприклад, на блокпосту. Але адвокат зазначив, що якщо людина їде за кермом авто та його зупинили представники ТЦК, разом із ними мають бути й представники поліції.

Никифорук нагадав, що згідно з постановою №1456 Кабінету міністрів України, право на перевірку документів мають в Україні співробітники Нацполіції, СБУ, Нацгвардії, ДПСУ, ЗСУ, ДМС, які зазначені у наказі під підписом коменданта. Тобто, вони мають право перевіряти у водіїв документи.

Це означає, щоб представники ТЦК вручали повістку водієві, у них мають бути відповідні документи від їх начальника. Вони мають бути зазначені ПІБ співробітників ТЦК і те, що вони мають право роздавати повістки.

Варто зазначити, що 7 квітня поточного року уряд України ухвалив постанову, згідно з якою представники ТЦК можуть надсилати повістки військовозобов’язаним незалежно від того, де вони стоять на військовому обліку.

Тобто багато чоловіків переїхали з одного регіону до іншого після 24 лютого 2022 року і не всі стали за місцем нового проживання на військовий облік. Якщо ж їм вручають повістку, а вони стоять на обліку за місцем реєстрації, то такого громадянина не можуть мобілізувати. Тепер це вже буде можливо зробити.

Джерело.

Close