facebook

Погані новини для мешканців багатоповерхівок: комуналку зібралися підняти майже на половину

Жителям багатоповерхівок комуналку планують підняти на половину


Тарифи на комунальні послуги продовжують лише зростати. В одному із міст України оголосили про чергове підвищення сум у платіжках. Даною інформацією ділиться «Суспільне»

Жителям багатоквартирних будинків у Чернігові хочуть підвищити тариф на обслуговування багатоквартирних будинків. Йдеться про клієнтів комунальних підприємств «Деснянське», «Новозаводське», «ЖЕК-13» та «ЖЕК-10».

Таке рішення ухвалили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 25 липня.

Таким чином, тариф мають намір підняти майже наполовину – на 40%. Як наголосив керівник КП «Деснянське» Віктор Пригара, тарифи на квартплату у Чернігові не змінювалися вже три роки.

За цей час значно зросли ціни на матеріали, необхідні для підготовки житлового фонду до експлуатації під час опалювального сезону.

Так, ціни на пиломатеріали зросли на 195%, на фарбу – на 246%, сіль – на 557%, інвентар для збирання – на 190-206%. Також ціни на газ зросли на 273%.

Наразі, за словами начальників КП, гроші йдуть на електрику, бензин та інші витрати, і зовсім не залишається на житловий фонд.

Крім того, за словами заступника міського голови Віктора Геращенка, якщо тариф не збільшити, чотири комунальні підприємства матимуть дев’ять мільйонів гривень боргу за рік за електроенергію.

У зв’язку з вищесказаним, питання щодо підвищення вартості послуг з управління багатоквартирними будинками планують винести на розгляд виконавчого комітету міської ради до 1 серпня.

Джерело.

Close