facebook

Італія готується до нового локдауну: список нових обмежень

Влада Італії готують новий пакет нових обмежувальних заходів у зв’язку з ростом захворюваності COVID-19 в країні.

Таку заяву зробив прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте, передає видання ANSA.

«Підйом захворюваності зробив для нас необхідне підготувати новий пакет обмежувальних заходів і прийняти їх до середовища», – заявив Конте.
За його словами, в 15 регіонах Італії протягом місяця можуть закінчитися можливості лікарняних відділень інтенсивної терапії.
Політик пропонує закрити всі музеї і припинити проведення шоу по всій країні, а також заборонити роботу торгових центрів по вихідним.
Також, класи середньої та старшої школи повинні перейти на дистанційне навчання. Число пасажирів громадського транспорту має скоротитися наполовину.

Крім того, в список запропонованих обмежень входить комендантську годину по всій країні з 21:00 за місцевим часом: виключення буде зроблено лише для осіб, які вимушені працювати в цей час.
При цьому прем’єр вважає, що обмеження необхідно пристосовувати до конкретних регіонів країни в залежності від епідеміологічної ситуації.
Після протестів, які спалахнули в кількох італійських містах проти часткового посилення заходів, Конте заявив, що влада «розуміють гнів людей, але суперечок з приводу захисту здоров’я людей бути не повинно».

Джерело.

Close