facebook

Симптоми коронавірусу з’являються всього лише у 13% хворих – нове дослідження

Науковці до безсимптомних зарахували і тих людей, у яких були симптоми, але вони були дуже незначні й на них не звернули уваги.

Науковці проаналізували результати тестів на антитіла, взяті у Нью-Йорку з березня по квітень (пік захворюваності першої половини 2020 року). Дослідження показало, що тільки 13-18% заражених коронавірусом виявилися хворими з симптомами.

Модель дослідження змогла відрізнити симптоматичні випадки, які не зареєстровані через відсутність тестів, від безсимптомних у людей, які навіть не підозрювали про інфікування коронавірусом. Таким чином науковці прийшли до висновку, що безсимптомних випадків існує набагато більше, ніж про це вважалося раніше, повідомляє Business Insider.

Відзначимо, у моделі дослідження використовували ширше визначення безсимптомного коронавірусу. Наприклад, до безсимптомних зарахували і тих людей, у яких були симптоми, але вони були дуже незначні й на них не звернули уваги.

Це підтверджує й те, що коронавірус передається від людини до людини значно легше, ніж вважалося раніше.

Згідно з даними Центру Джона Хопкінса, коронавірус у світі станом на 14 лютого виявили у 108 мільйонів осіб, а число жертв COVID-19 становить 2 394 694.

Джерело.

Close