facebook

“31 серпня і 1 вересня холод накриє саме ці області, жахлива гроза вдарить у конкретних містах України”

Осінь в Україні очікується аномально теплою та з мінімумів опадів. Середньомісячна температура повітря буде мінімум на 1 градус Цельсія вище за норму.

Як інформує “Апостроф”, синоптик Віра Балабух з Українського гідрометеорологічного інституту надала коментар.

“Вересень – перший місяць метеорологічної осені. Протягом нього відбувається поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Очікується, що у першій половині місяця на значній території країни ще зберігатиметься літня погода. А вересень в Україні цього року, ймовірно, буде теплим і посушливим”, – розповідає Віра Балабух.

У жовтні та листопаді також очікується, що середня температура повітря може бути на 1 градус вище за норму. Температура повітря знижуватиметься. Ночі стануть холоднішими.

“Зростає кількість заходів арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани та похмурі дні. Погода протягом другої половини осені може бути нестійкою з чергуванням теплих та холодних повітряних мас. При цьому, температура повітря може бути вищою за кліматичну норму”, – зазначила синоптик.

Як інформує “УНН”, 31 серпня на Правобережжі очікуються короткочасні дощі, грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с, на решті території без опадів; температура вночі 16-22°, у східних та північно-східних областях 12-17°, вдень 26-31°, на південному сході країни до 35°, у західних областях 20-25°”, – повідомили синоптики.

Деталі

Протягом доби 1 вересня, як повідомляється, у більшості областей, вночі 2 вересня у південних, центральних та східних областях короткочасні дощі з грозами, на решті території, в суботу вдень в Україні без опадів; температура знизиться на 2-5°.

Погода у столичному регіоні

На Київщині завтра без опадів, лише в другій половині дня місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер південно-східний, 5-10 м/с.

Температура вночі 17-20°, вдень 28-31°.

Джерело.

Close