facebook

“Точна дата приходу холоду в Україну, шалений дощ рине у конкретній області”

У середу на Заході України значно знизиться температура і дощитиме, а інші регіони потерпатимуть від спеки. Також на 30 серпня є два попередження – одне про пожежну небезпеку, а інше про перший (жовтий) рівень небезпечності.

Як інформує “24”, коли закінчиться спека – це, напевно, друга думка українців після думок про нашу перемогу. І це нарешті станеться! Але, на жаль, тільки на Заході України. Утім, шалених +35 градусів уже не прогнозують ніде, тож температурних рекордів у середу 30 серпня не чекаємо.

Якою буде погода в Україні 30 серпня

У західних областях буде хмарно з проясненнями, вночі помірні, а вдень значні дощі, грози, вдень в окремих районах град та шквали 15 – 20 метри на секунду. Температура вночі +15…+20 градусів, удень +23…+28 градусів, на Закарпатті +20…+25 градусів.

На решті території мінлива хмарність, без опадів, лише в Житомирській, Вінницькій та Одеській областях місцями короткочасний дощ, гроза. Температура вночі +17…+22 градуси, вдень +28…+33 градуси; у східних областях вночі +11…+16 градусів, вдень +24…+29 градусів.

Вітер східний, південно-східний, 5 – 10 метрів на секунду.

Погода у столиці та області

У столичному регіоні буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний, 5 – 10 метрів на секунду.

Температура по області вночі +17…+22 градуси, вдень +28…+33 градуси. У Києві вночі +20…+22 градуси, вдень +31…+33 градуси.

Попередження про небезпеку

Їх на 30 серпня цілих два.

29 – 30 серпня в Україні, крім Запорізької, Луганської, Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Закарпатської областей переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Будь ласка, не розпалюйте багаття в лісах і не спалюйте стерню в цей час!

Джерело.

Close