facebook

Снігу не буде, приповзуть отруйні павуки та змії, а дощі стануть зливами: Якою буде погода в Україні вже скоро

Найкращі умови для проживання та землеробства збережуться на Заході, в передгір’ї Карпат. Добре почуватимуться соняшники та пшениця, а кукурудза, соя чи буряк зникнуть з полів.

 

Липень 2023 став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. На думку вчених, глобальне потепління пов’язане з діяльністю людини – спалюванням викопного палива
Зокрема, про те, як зміниться клімат в Україні у найближчі півстоліття, розповіли вчені-кліматологи. Вони спрогнозували зміни, які торкнуться території нашої країни через потепління. Про це написали у виданні ВВС Україна.

Припускають, що клімат в Україні стане теплішим та посушливішим. З’являться пустелі, літо стане сухішим і спекотнішим. Дощі перетворяться на загрозливі зливи, під час яких місячна норма опадів випадатиме за короткий термін, а за ними йдуть періоди посухи.

Зими в Україні стануть теплішими, сніг перетвориться на рідкість. Це позначиться на річках та інших водоймах, що катастрофічно обміліють. Проте з Арктики налітатимуть аномальні похолодання, які нестимуть рідкісні та сильні снігопади.

Найкращі умови для проживання та землеробства збережуться на Заході, в передгір’ї Карпат. Добре почуватимуться соняшники та пшениця, а кукурудза, соя чи буряк зникнуть із полів.

Часті курні бурі, смерчі, посухи, торнадо, бурі, лісові та степові пожежі.

Тваринний і рослинний світ також зміниться: побільшає отруйних павуків і змій, шакали остаточно витіснять Волков. Вже зараз в Україні можна зустріти африканських вухатих лисиць, пеліканів, фламінго.

Хвороби також зміниться: поширяться пташиний грип, лихоманка східного Нілу, хвороба Лайма та сказ.

За словами вчених, це є оптимістичний прогноз можливих подій. Якщо ж температура зростатиме інтенсивніше, зміни будуть більш радикальними та швидкими.

Джерело.

Close