facebook

Нові правила техогляду в Україні: В чому зміни і як вони вплинуть на тебе

У Головному сервісному центрі МВС пояснили, як тепер проходитиме технічний огляд автомобіля.

З 25 серпня в Україні набирає чинності постанова Кабміну, яка запроваджує нові правила обов’язкового технічного контролю. Що треба знати водіям, розповіли на сайті Головного сервісного центру МВС.
Згідно з новими правилами, під час техогляду стала обов’язковою не лише фотофіксація, а й відеофіксація процедури. Таке нововведення не дасть власникам транспорту схитрувати та підробити результати техогляду чи пройти фіктивну процедуру.

Проте відеофіксацію проводитимуть не одразу, а через пів року після скасування воєнного стану в країні.

Крім того, вводиться е-протокол – електронний аналог паперового протоколу техогляду. Такий документ є зручнішим. До нього вносяться дата та час процедури, а також її результати.

“Пункти технічного контролю зберігають усі документи, фото- і відеоматеріали процесу перевірки транспортного засобу протягом строку дії протоколу обов’язкового технічного контролю. Протокол, який містить неповну та/або недостовірну інформацію вважається недійсним”, – зазначили у МВС.

Варто нагадати, що техогляд в Україні є обов’язковим лише для транспортних засобів, які використовуються для комерційних перевезень вантажів та пасажирів.

Джерело.

Close