facebook

В Україну мчить довгоочікуванеВ Україну мчить довгоочікуване похолодання з дощами та грозами (карта) похолодання з дощами та грозами (карта)

Початок тижня в Україні буде дуже спекотним та сонячним. Температура по всій країні підніматиметься до +30°…+37°. Погода почне змінюватися з середи, 30 серпня, коли на заході країни пройдуть грози. Вони принесуть в ці регіони довгоочікуваного зниження температури. До кінця тижня сильна спека поступово покине Україну. До +30°…+33° температура підніматиметься лише на півдні та сході країни. Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Понеділок, 28 серпня, сильна спека очікується по всій Україні. Стовпчики термометрів в більшості областей покажуть +32°…+35°, а місцями й зовсім піднімуться до +36°…+37°.

Спекотна погода очікується і у вівторок, 29 серпня. Практично по всій країні повітря нагріється до +30°…+36°, лише на сході та північному сході буде свіжіше. У Житомирській та Вінницькій областях, а також у Криму ймовірні грози.

З середи, 30 серпня, погода в Україні почне змінюватися. На заході країни, а також у Вінницькій та Житомирській областях очікуються грози, завдяки яким температура тут знизиться до +25°…+30°, а на Закарпатті буде близько +23°. На решті території збережеться суха погода з великою кількістю сонця. На сході буде +26°…+28°, а на півночі, в центрі і півдні України повітря прогріється до +28°…+32°.

Літо розпрощається з нами теплою погодою. На заході, півночі, а також у Вінницькій та Одеській областях пройдуть дощі, зливи та грози. Температура в західній частині країни знизиться до +21°…+25°, на півночі буде не вище +29°, на сході стовпчики термометрів покажуть +29°…+30°, а в центральній частині України та на півдні очікується +28°…+33°.

Осінь в Україні почнеться температурними контрастами й дощами. На заході буде +22°…+24°, а на півдні і сході повітря прогріється до +30°…+32°. Опади очікуються на заході, півночі, а також в окремих центральних і південних областях.

У перші осінні вихідні погода в Україні стабілізується: опади припиняться, а температура трохи підвищиться.

Наприкінці тижня на півночі та заході буде до +27°, на жителів сходу чекає температура близько +29°. На півдні буде +29°…+32°, а в центральній частині країни очікується від +27° до +33°.

Джерело.

Close